Terug naar het overzicht

Jeu de Boules, zomeractiviteit 12 juli 2017

Een leuk verslag over onze Jeu de Boules avond geschreven door onze trouwe vrijwilliger Jan Groenewegen.

Het is 12 juli 18.30 uur in de avond wanneer de eerste deelnemers van stichting Myosotis zich aan de kanaalweg melden om een gezellige avond met elkaar te boulen. Een groot team 45 personen sterk die zich als vriijwilligers hebben opgegeven om 1 op 1 de strijd met elkaar aan te binden. Het weer werkte gelukkig goed mee dus we konden ook een gedeelte van de teams buiten kwijt. Daar er enkele laatkomers waren konden we om 19.15 uur de wedstrijd aanvangen. U begrijpt dat de gezelligheid voorop staat en de kwaliteit van ondergeschikt belang, althans voor de meeste want net als in het gewone leven zijn er ook fanatiekelingen bij die flink aan de weg timmerden.

Na de eerste ronde is er om 20.00 uur koffie of fris voor de nodige dorst. Ook de tweede ronde verloopt naar wens, al zijn er boulier vrijwilligers die de grootste moeite hebben om hun pupil tot actie te brengen. Maar ja dat is ook net de opgave om dan je geduld te bewaren en er samen toch iets van te maken, want voor sommigen is een avond uit al meer dan voldoende. Dan moeten ze je ook nog niet aan het werk zetten.

Om 21.00 uur is de eindtijd want de prijsuitreiking wacht en ook nog een tweede glaasje. Zoals altijd heeft de boullier weer zijn uiterste best gedaan om voor ieder weer een beker, schaal of medaille op de prijzentafel te laten pronken. Als om 21.30 uur de eerste taxi’s voor rijden kunnen we spreken van een zeer geslaagde avond. De Lier heeft zich van zijn beste kant laten zien en dat is zeer waardevol in onze snelle en soms harde maatschappij. Buiten de harde kern vrijwilligers wil ik toch de nieuwe gezichten bedanken voor hun eerste kennismaking met Myosotis Westland en het VTV die in de zomermaanden 17 activiteiten opzetten om ook de maanden van mei tot augustus (vakantietijd) met gezellige uitjes op te fleuren. Te weten: naar de Efteling, theater, eten in de watertuin, een musical, artis, bioscoop, bloemschikken, onze boulle, creatieve avond, bowlen, pannekoek eten, varend corso, disco, een avondwandeling, badminton, bingo en dan eindigen met een feestavond met eten, dansen en feesten.

We kunnen er weer een jaar tegen en sparen voor nieuwe bekers.
Een lieve groet vanuit de Vlietweg. Jan , Jean en Paul

Terug naar het overzicht