Publieksprijs Westland hart

Geplaatst op zaterdag 11 juni 2022

De winnaars van de vrijwilligersprijs WestlandHart 2021 zijn bekend:
Groente & Fruitbrigade en Stichting Myosotis Westland.

Zaterdag 11 juni werden de prijswinnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. De Groente & Fruitbrigade kreeg uit handen van wethouder Barend Rombout de juryprijs uitgereikt.

De Groente & Fruitbrigade redt iedere week groente en fruit bij telers en handelaren. Deze overschotten verspreidt de organisatie dan naar alle voedselbanken in Nederland. Zo kunnen de voedselbanken wekelijks een portie verse (Westlandse) groente en fruit uitdelen aan hun klanten. “De Groente & Fruitbrigade is een mooi idee, een goed voorbeeld van samenwerken en ook nog eens duurzaam ondernemen. Het is fijn dat mensen met weinig geld toch nog kunnen genieten van groente en fruit”, aldus wethouder Rombout.

Bouke Arends reikte de publieksprijs uit aan de vrijwilligers van Stichting Myosotis Westland. Zij organiseren en begeleiden activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of sociale beperking. Burgemeester Arends: “Het werk van Stichting Myosotis is hartverwarmend. Iedereen werkt hard om inwoners met een beperking een leuke middag of uitje te bieden. Hoewel we vier prachtige genomineerden hadden, snap ik goed waarom zoveel inwoners op Stichting Myosotis Westland hebben gestemd”.

WestlandHart

Per jaar kunnen maximaal vier organisaties genomineerd worden voor WestlandHart. Naast de prijswinnaars waren ook Stichting de Westlandse Ride en SchuldHulpMaatje Westland genomineerd. De organisaties kunnen maar eenmaal in de vijf jaar genomineerd worden. Hierdoor krijgen de vele vrijwilligersorganisaties die in Westland actief zijn gelijke kansen om te winnen. Begin 2023 kunnen vrijwilligersorganisaties weer aangemeld worden voor een nominatie voor het WestlandHart.

Bekijk hier de uitreiking:
Uitreiking Westland Hart 11/06/2022