Vrijwilligers

Onze organisatie kan alleen bestaan dankzij de vele vrijwilligers.
Sommigen zetten zich wekelijks in, anderen ondersteunen ons een aantal keer per jaar.
De leeftijd van al deze enthousiaste mensen varieert van 15 tot 75 jaar en de achtergrond en beweegredenen zijn heel divers.

Soms hebben vrijwilligers vroeger zelf in de zorg gewerkt, werken ze in de zorg of hebben zij een familielid met een verstandelijke beperking waardoor zij weten hoe belangrijk ondersteuning van een vrijwilliger kan zijn. Ook zijn er vrijwilligers die zonder ervaring bij Myosotis zijn gestart en door onze begeleiding steeds meer kennis en ervaring hebben opgedaan. Wat zij allemaal gemeen hebben, is dat ze heel gemotiveerd zijn om mensen te helpen en affiniteit hebben met mensen met een beperking.

Vanuit Myosotis worden onze vrijwilligers begeleid door een coördinator waar ze altijd met vragen terecht kunnen. Vrijwilligers kunnen zelf een keuze maken wanneer, hoe vaak en waarvoor zij zich willen inzetten.
Samen met de coördinator wordt altijd gezocht naar de meest passende match.

Dankzij een subsidie lukt het ons om eens per jaar een vrijwilligersavond te organiseren om al onze vrijwilligers voor hun inzet te bedanken. In 2014 waren de vrijwilligers allemaal welkom bij het toneelstuk Carmen, opgevoerd door theatergroep Buitengewoon van Dario Fo. Deze theatergroep bestaat uit mensen met een verstandelijk beperking.

Heeft u interesse of vragen, neem een kijkje bij onze vacatures of neem contact op met Myosotis.

“Het is geweldig om er iedere week weer met zoveel plezier en energie samen wat leuks van te maken.”
Els Vijverberg - vrijwilliger bij Myosotis Westland