Persberichten

MYOSOTIS WESTLAND IS OP ZOEK NAAR VRIJWILLIGERS

Myosotis Westland organiseert al meer dan 40 jaar leuke activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij is de organisatie geheel afhankelijk van vrijwilligers die zich in hun vrije tijd graag inzetten voor de ruim 250 deelnemers. Momenteel is de organisatie op zoek naar extra vrijwilligers voor de dinsdagavondclub en country line dance.

Vrijwilliger dinsdagavondclub
De dinsdagavondclub is eigenlijk een soort soos. De deelnemers genieten van de aandacht en kunnen doen wat ze fijn vinden. Zo worden er spelletjes gespeeld, staan er filmavonden op het programma en kan er worden gevoetbald. Andere deelnemers komen gewoon voor een praatje en een kop koffie.

Vrijwilliger country line dance
Op zaterdagmiddag is er een enthousiaste club vrijwilligers actief om er een dansfeestje voor de deelnemers van te maken. De lessen worden door professionele docenten gegeven, maar de deelnemers kunnen natuurlijk wel wat hulp en aansporing gebruiken. Hiervoor zoekt Myosotis extra vrijwilligers. Een danstalent is absoluut niet nodig, affiniteit met de doelgroep is een stuk belangrijker.

Vrijwilliger bij Myosotis
Niet alleen de deelnemers beleven leuke momenten, de directheid en openheid van onze deelnemers werken ook enorm motiverend voor de vrijwilligers.
Als dank voor alle inzet organiseert Myosotis één keer per jaar een interessante en vooral gezellige vrijwilligersavond. Maar waarschijnlijk is de enorme waardering van de deelnemers de mooiste dank.

Meer informatie over bovenstaande vacatures is te vinden op myosotiswestland.nl/vacatures.

BODYWARMERS VOOR ST.MYOSOTIS WESTLAND

Omdat er voor de vrijwilligers van Myosotis Westland nog niet iets was waaraan ze direct en duidelijk herkenbaar waren, is er speciaal voor hen door Westland Workwear een comfortabele bodywarmer ontworpen met logo, om zowel binnen als buiten te dragen.
Kringloop Maasdijk wilde deze graag sponsoren en zo kwam dit mooie project tot stand.
Vrijdag 10juli 2020 was het zover en mocht Yvonne van den Boogerd, Coördinator van St.Myosotis Westland officieel de bodywarmers in ontvangst nemen van John Kooiman, bedrijfsleider van Kringloop Maasdijk.
Wanneer er nu een activiteit is, zijn onze enthousiaste vrijwilligers al van een afstand herkenbaar!

LIONS CLUB MAAKT VERNIEUWDE WEBSITE MYOSOTIS WESTLAND MOGELIJK

Meer informatie voor nieuwe en bestaande deelnemers, vrijwilligers en donateurs

Stichting Myosotis Westland heeft deze week haar vernieuwde website in gebruik genomen. Met deze nieuwe site is het voor mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders makkelijker zoeken en inschrijven voor activiteiten. Ook biedt de site uitgebreide informatie voor andere geïnteresseerden, zoals (nieuwe) vrijwilligers en donateurs. Voor de organisatie zelf scheelt het veel tijd dat de site nu aan het administratieve systeem gekoppeld is, informatie hoeft nu nog maar 1 keer ingevoerd te worden. Een grote winst voor een stichting die bijna geheel op de vrije tijd van vrijwilligers draait. De vernieuwde website is mogelijk gemaakt door een donatie van Lionsclub Westland ‘de Glazen stad’.

Stichting Myosotis Westland kan altijd extra deelnemers, vrijwilligers en donateurs gebruiken. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen op de vernieuwde website www.myosotiswestland.nl.