Persberichten

MYOSOTIS WESTLAND IS OP ZOEK NAAR VRIJWILLIGERS, 16 september 2016

Myosotis Westland organiseert al meer dan 40 jaar leuke activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij is de organisatie geheel afhankelijk van vrijwilligers die zich in hun vrije tijd graag inzetten voor de ruim 250 deelnemers. Momenteel is de organisatie op zoek naar extra vrijwilligers voor de dinsdagavondclub en country line dance.

Vrijwilliger dinsdagavondclub
De dinsdagavondclub is eigenlijk een soort soos. De deelnemers genieten van de aandacht en kunnen doen wat ze fijn vinden. Zo worden er spelletjes gespeeld, staan er filmavonden op het programma en kan er worden gevoetbald. Andere deelnemers komen gewoon voor een praatje en een kop koffie.

Vrijwilliger country line dance
Op zaterdagmiddag is er een enthousiaste club vrijwilligers actief om er een dansfeestje voor de deelnemers van te maken. De lessen worden door professionele docenten gegeven, maar de deelnemers kunnen natuurlijk wel wat hulp en aansporing gebruiken. Hiervoor zoekt Myosotis extra vrijwilligers. Een danstalent is absoluut niet nodig, affiniteit met de doelgroep is een stuk belangrijker.

Vrijwilliger bij Myosotis
Niet alleen de deelnemers beleven leuke momenten, de directheid en openheid van onze deelnemers werken ook enorm motiverend voor de vrijwilligers.
Als dank voor alle inzet organiseert Myosotis één keer per jaar een interessante en vooral gezellige vrijwilligersavond. Maar waarschijnlijk is de enorme waardering van de deelnemers de mooiste dank.

Meer informatie over bovenstaande vacatures is te vinden op myosotiswestland.nl/vacatures.

LIONS CLUB MAAKT VERNIEUWDE WEBSITE MYOSOTIS WESTLAND MOGELIJK

Meer informatie voor nieuwe en bestaande deelnemers, vrijwilligers en donateurs

Stichting Myosotis Westland heeft deze week haar vernieuwde website in gebruik genomen. Met deze nieuwe site is het voor mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders makkelijker zoeken en inschrijven voor activiteiten. Ook biedt de site uitgebreide informatie voor andere geïnteresseerden, zoals (nieuwe) vrijwilligers en donateurs. Voor de organisatie zelf scheelt het veel tijd dat de site nu aan het administratieve systeem gekoppeld is, informatie hoeft nu nog maar 1 keer ingevoerd te worden. Een grote winst voor een stichting die bijna geheel op de vrije tijd van vrijwilligers draait. De vernieuwde website is mogelijk gemaakt door een donatie van Lionsclub Westland ‘de Glazen stad’.

Stichting Myosotis Westland kan altijd extra deelnemers, vrijwilligers en donateurs gebruiken. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen op de vernieuwde website www.myosotiswestland.nl.

GROOT PAARDENEVENEMENT IN MAASDIJK OP ZATERDAG 19 OKTOBER 2013

RMO en manege de Nieuwe Oranjehoeve ondersteunen Myosotis Westland

Altijd al eens les willen krijgen van een bekende internationale springruiter? Willen zien hoe een kampioen op haar paard getraind wordt? Of geniet je meer van mooie dressuurkuren of een gezellige feestavond? Kom dan op zaterdag 19 oktober naar manege De Nieuwe Oranjehoeve in Maasdijk! Ruiterclub Maasdijk en Omstreken (RMO) en de manege organiseren dan namelijk een groot benefietevenement. Alle deelnemers zetten zich belangeloos in; de opbrengst van de dag is bestemd voor Stichting Myosotis Westland.

Programma
Het programma belooft een gevarieerde dag met voor iedere paardenliefhebber wat wils. Zo rijdt de bekende dressuurruiter Gerdine Marée een kür met dekhengst Dreamboy. Internationaal jurylid en trainer Mattie Bomaars en Dorien Hoppener, kampioen in klasse 2 van de Hippiade, laten samen zien hoe een kampioenstraining in zijn werk gaat. Internationaal springruiter Vincent Voorn verzorgt een unieke springclinic en de paardrijddeelnemers van Myosotis zullen zich ook van hun beste kant laten zien. Verder zijn er diverse shows en kuren op muziek van verschillende leden van de ruitervereniging RMO, waaronder vier regiokampioenen. Gedurende de dag draait het Rad van Avontuur en vinden er verschillende andere verlotingen plaats. De dag wordt afgesloten met een feestelijke avond onder begeleiding van een dj.

Houd voor de exacte tijden van de programmaonderdelen de site www.oranjehoeve.nl in de gaten. Of like de RMO op Facebook; dan blijf je vanzelf op de hoogte van het programma.

Springclinic Vincent Voorn
Internationaal springruiter Vincent Voorn zal 19 oktober een unieke springclinic verzorgen. Deelname kost €50; dit geld is uiteraard bestemd voor Myosotis. Iedereen kan zich voor de clinic aanmelden (rmo.ponies@hotmail.nl), maar wees er snel bij want er zijn maar weinig plaatsen beschikbaar.

Afsluiting benefietjaar RMO
Eerder in 2013 zijn van één wedstrijd van iedere paardrijddiscipline van RMO - dressuur, springen en onderling – het inschrijf- en prijzengeld al aan de vrijwilligersorganisatie gedoneerd. Op 19 oktober wordt het totaalbedrag dat RMO aan Myosotis kan schenken rond 22.00 uur bekend gemaakt. Met de gift kan Myosotis Westland onder andere verschillende vakantieactiviteiten organiseren voor verstandelijk beperkten.

Meer informatie over stichting Myosotis Westland is te vinden op www.myosotiswestland.nl; meer informatie over RMO en manege de Nieuwe Oranjehoeve op www.oranjehoeve.nl